De kracht van de demand-driven website van Kiekens

Het verhaal van Kiekens

Met ruim een eeuw aan ervaring is Kiekens dé specialist in industriële stofafzuiging machines. Dankzij professionele stofafzuigingssystemen en technische maatwerkoplossingen bevordert Kiekens een gezondere werkomgeving en draagt het bij aan de verlenging van de levensduur van productiemachines. Met de aanstelling van Jeroen Roeleven als directeur, heeft Kiekens gekozen voor een vernieuwing van hun merkidentiteit en de lancering van een data- en demand-driven organisatie en bijbehorende website. 

Insights

Het benutten van marktinzichten

Een vraaggestuurde website vereist nauwkeurige kennis van het oriëntatiegedrag van de doelgroep. Dit inzicht hebben we verkregen door intensieve samenwerking met Trendata, waarmee we de volledige marktvraag van Kiekens hebben geanalyseerd. Samen met input van Kiekens hebben we een dashboard ontwikkeld die alle marktvraag rondom ‘stofafzuiging’ omvat.

Deze eerste inzichten waren cruciaal voor het definiëren van een heldere merkpositionering voor Kiekens, waarbij de professionalisering van het bedrijf centraal stond. Aansluitend hebben we de huidige marktvraag nader onderzocht. Op basis van het marktvolume en de vraag is de structuur van de gehele website bepaald. We hebben geïdentificeerd welke onderwerpen het belangrijkst zijn en waar de grootste behoefte lag en bij welke specifieke machines en oplossingen. Door deze thema’s te prioriteren, is de nieuwe website van Kiekens volledig demand-driven opgebouwd en geschreven.

Voor de ontwikkeling van een scherpe nieuwe merkidentiteit hebben we samengewerkt met JA Rebranding Agency. Zij hebben de website wireframes omgezet in een fris en vernieuwend ontwerp. Met een verschuiving in focus naar industriële stofafzuiging is de identiteit “Adem in, adem uit” ontwikkeld, een pay-off die de professionele uitstraling van Kiekens benadrukt.

kiekens-stofafzuiging-twee-mannen

Strategie

Strategische verbeteringen

Terwijl Webflow Agency, Cut The Code, de nieuwe website bouwde, voerden we een concurrentieanalyse en kanaalstrategie uit. Hierbij is niet alleen de Nederlandse markt geanalyseerd, maar ook internationale uitbreidingen. Door deze analyses konden we per land de belangrijkste trends en ontwikkelingen identificeren die de basis vormden voor het inrichten van campagnes. 

Parallel aan de ontwikkeling van de nieuwe website van Kiekens bleven we actief verbeteringen doorvoeren aan de bestaande website. We implementeerden ‘quick wins’ zoals nieuwe metingen en dashboard-functionaliteiten, optimaliseerden de conversie met een nieuw contactformulier en pasten de website structuur aan. Dankzij de uitgebreide concurrentieanalyse hebben we effectieve call-to-actions toegevoegd en optimale product-marktcombinaties ontdekt.  Deze veranderingen hadden direct een significant effect, betere en duidelijkere landingspagina’s, maar ook beter converterende contactmomenten.

Implementatie

Klantinzichten en website lancering

De nieuwe dashboards geven Kiekens inzichten in de bezoekers van de website en de bijbehorende klantreis. Het gaat hier niet alleen om aantallen, maar ook identificatie van het type bedrijf. Samen met hun CRM-platform kunnen we deze leads beter kwalificeren en opvolgen. Door de implementatie van tools zoals Leadinfo en Qooqie Call geven deze inzichten. Qooqie Call helpt ons bij het meten van binnenkomende telefoongesprekken, terwijl Leadinfo het ontdekken en analyseren van potentiële klanten faciliteert. Deze hulpmiddelen verbeteren continu de effectiviteit van onze campagnes en conversies.

In samenwerking met Cut The Code, Letters van Loes en JA Rebranding Agency, hebben we de nieuwe website succesvol gelanceerd. De vraaggestuurde wireframes zijn getransformeerd naar een ontwerp en content dat perfect aansluit bij de wensen van de doelgroep en de nieuwe positionering van Kiekens.

Optimalisatie

Groei en innovatie

Na de succesvolle lancering van de nieuwe merkidentiteit en vraaggestuurde website, is Kiekens goed gepositioneerd voor toekomstige groei. Er zijn plannen om de internationale markten verder te verkennen, met een speciale focus op uitbreiding naar Spanje en Frankrijk. Daarnaast is de ontwikkeling van een online offerte tool voor kleine accessoires een prioriteit, wat zal leiden tot een soepelere klantreis en hogere klanttevredenheid.

Jochem, de Performance Specialist bij Kiekens, ziet duidelijk de volgende stap: het lanceren van LinkedIn campagnes. “Op LinkedIn kunnen we een zeer specifieke doelgroep opbouwen en hen kennis laten maken met Kiekens,” zegt hij. “Door het bereiken van potentiële bedrijven die profijt kunnen hebben bij onze oplossingen, kunnen we waardevolle leads genereren.” Momenteel zijn we actief bezig met het uitbreiden en optimaliseren van onze performance kanalen.

Partners

Samenwerking

De samenwerking tussen Kiekens en ons is bijzonder effectief. Dankzij directe communicatielijnen met Björn Hoekstra, Teamleider Marketing & Sales, en regelmatige fysieke bijeenkomsten kunnen we strategieën en implementaties vlot realiseren. Met de lancering van een data- en demand-driven website als solide basis, richten we ons nu op het genereren van kwalitatieve leads. Hiervoor optimaliseren we de campagnes van de diverse landen en kijken we naar een optimale customer journey voor meer en betere conversie. We zijn bezig met het opzetten van een schaalbare leadmachine die niet alleen de huidige vraag beantwoordt, maar ook voorbereid is op de toekomst. Deze aanpak zorgt voor een groei van de klantenbasis en een continue verbetering van de marketinginspanningen.

Resultaat

De nieuwe website van Kiekens is op visueel en functioneel gebied flink verbeterd. De content van de website van Kiekens is dus volledig afgestemd op de actieve marktvraag. De bezoeker vindt exact waar hij naar op zoek is. Met de campagnes die we hebben ingericht in bijvoorbeeld Google Ads, vangen we de relevante vraag van Kiekens af. En door de verbeterde contactpagina kunnen (potentiële) klanten gemakkelijk hun gegevens achterlaten. 

Een website die klaar is voor de toekomst, professionalisering en groei van Kiekens als dé expert in stofafzuiging. 

Het team van experts voor Kiekens

Inzicht in groei.

Waar zitten mijn groeikansen? Hoe kan ik mijn product of service digitaal onder de aandacht brengen? Enkele vragen die onze business experts graag beantwoorden. Bereik ons via e-mail, telefoon of vul ons formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.